Psykisk ohälsa? Vad innebär det? Eller kanske framför allt; Hur KUL är det?

Vill du kika in i hur det kan vara för någon som lever med någon form av psykisk ohälsa kan du klicka på länkarna nedan och se någon av de filmer som Ung utan Pung tillsammans med (H)järnkoll och Unga Berättar har producerat av och med personer som har egna erfarenheter av psykisk ohälsa. 

 

Att vara förälder till barn med diagnoser, och att samtidigt ha egna diagnoser,- som dessutom krockar med  dem som ens barn har... kan det bli rörigare?

 

ADHD eller ACDC, -det är frågan?

Att diagnostiseras med ADHD blir vanligare och vanligare, och det är svårt att sätta sig in i hur det verkligen är att få ihop en vardag när ingenting tycks fungera som det ska.

 

Att gå in i väggen... eller springa.. 

Stress och utmattningsproblematik är den sjukdom som ökar mest i vårt samhälle idag.  Trots det är det få som vet vilka tecken man behöver vara uppmärksam på.

 

Om generell ångest, kollektiv ångest och konsten att bara vara människa. 

 

ADHD-tankar.. 

Många personer med ADHD tänker på tusen saker samtidigt. Mycket kreativt, men inte alltid helt enkelt...

 

Bordeline, utredning och en värdig vård. 

Att få rätt diagnos ställd och att få ett värdigt bemötande av läkare och utredare kan innebära precis hela skillnaden mellan att välja att leva eller att välja att dö...

 

Asperger, utanförskap och en ocean av ensamhet 

 

Ett övergrepp 

Ett övergrepp, eller annat typ av trauma, är ofta orsaken till långvarig psykisk ohälsa. Sällan förstår och reagerar omgivningen på detta som signaler på att någon inte mår bra.

 

Diagnos, människa, djur eller odjur? 

Att ha en diagnos innebär ofta att man fungerar annorlunda, tänker annorlunda, och har andra behov. Men vart går gränsen mellan diagnos och människa? Och hur mycket är diagnos eller personliga karaktärsdrag? Och vem är du att döma?

FACEBOOK